Yeni bir internet hattı bağlatıldığında ya da internet bağlantısında bazı problemler yaşandığında, modem arayüzüne giriş yaparak bazı ayarlamaların yapılması gerekir. Başka bir deyişle, elektronik cihazlara internet bağlantısı sunan ve "modem" olarak adlandırılan bu cihazın internet ayarlarının kontrol edilebilmesi için modem arayüzü ayarlamalarının mutlak suretle yapılması gerekir. Eğer siz de "Modem arayüzüne nasıl girilir ve ayarlamalar yapılır?" diye merak ediyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. İçeriğimizde; ZTE, TP-Link, Airties ya da TTNET gibi popüler modem türlerine nasıl arayüz girişi yapılacağına dair detaylı bir rehber hazırladık.
Devamını okuAkşam eve geldiniz ve bir baktınız cihazınızda internet yok! Hemen telaşlanmayın, Destannet çağrı merkezini arayıp veya online işlemler merkezine arıza kaydı bırakmadan önce belki kendi kendinize çözebileceğiniz bir problem olabilir.
Devamını okuSon dönemde büyük küçük demeden insanların hayatında önemli bir yer işgal eden eğlence kavramlarından biri de bilgisayar oyunlarıdır. Söz konusu oyunlar, akıllı telefonların hayatımızda yaygınlaşması ile birlikte PC versiyonlarının yanı sıra Android ve IOS versiyonları ile de popülaritesini sürdürmüştür. Bahse konu oyunlar arasında hayatta kalma oyunları, oyun severlerin ayrıca ilgisini çekmektedir.
Devamını okuİnternetten bir tıkla tüm ihtiyaçlarımızı karşılamak işimizi ne kadar da kolaylaştırdı değil mi? Uçak bileti, giyim, kitap, cep telefonu derken evimizin market alışverişini bile internet üzerinden yapmaya başladık. Elbette ki buna en büyük neden “online” alışverişin hızı ve pratikliği.
Devamını okuİnternet Hızlandırma İnternet teknolojisi günümüzde ekmek, su kadar önemli, değerli ve vazgeçilmez bir ihtiyaç haline geldi. Evden eğitim, iş, oyun oynama, film dizi izleme, müzik dinleme, sosyalleşme ve daha bir çok farklı konu için kullandığımız internetin hızı ve kesintisiz çalışması da artık bir o kadar önem teşkil ediyor.
Devamını okuİnternet tarayıcıları, "World Wide Web" üzerinde yer alan bilgi kaynaklarına erişimi mümkün kılan yazılımlar olarak tanımlanabilir. İnternet sitelerinin ziyaret edilmesinde aracı konumunda bulunan bu yazılımlar, günümüzde çeşitlilik göstermektedir. 1994 yılında herkesin kullanımına açılan İlk internet tarayıcısı Netscape Navigator, bugün popülerliğini Google Chrome, Mozilla Firefox ve Internet Explorer gibi yazılımlara bırakmıştır.
Devamını okuAçılımı Mega Bits Per Second olan Mbps, saniyede aktarılan veri sayısının megabit cinsinden ifade edilişidir. İnternetin standart hız birimidir. Bizlere, 1 saniye içinde kaç mbps veri aktarıldığını gösterir. Megabit, "Mb" olarak da kısaltılır.
Devamını okuDNS, “Domain Name System” tabirinin kısaltmasıdır. Söz konusu terimin Türkçe karşılığı ise “alan isimlendirme sistemi”dir. Bir diğer ifade ile; "DNS, internetin telefon rehberidir" diyebiliriz. DNS, isimlerin IP’ye dönüştürülesi maksadıyla kullanılan ve 256 karaktere kadar da büyüyebilen bir sistemdir. Host, cihazın adını ve İnternet "domain"ini gösterir. DNS, bilgisayar ya da bilgisayar sistemleri ile çalışan cihazların IP’lerini çözerek birbirleri ile haberleşmelerini sağlar.
Devamını okuFiber optik kablo, içinde cam olan ve içinden geçen ışığa kolay bir şekilde yön veren kablolara verilen isimdir. Bu kablolar elektrik sinyallerinin aksine ışık sinyallerini kullanarak veri gönderirler. Fiber optik kablonun yapısı 3 kısımdan oluşur. Bunlar; çekirdek, cam kılıf ve plastik koruyucu kılıftır. Işığın içinden geçtiği kısım olan çekirdek, oldukça ince bir yapıya sahiptir. İnsan saç teli ile aynı inceliktedir hatta daha ince olduğu bile söylenir. Cam kılıf ise ışığın dışarı çıkmasını önler. Kablonun birtakım dış etkenlerden korunmasını sağlayan kısmı ise plastik koruyucu kısımdır.
Devamını okuİnternet tüm kısıtlama ve sınırlardan bağımsız, merkezi kontrol dışında işlev gösteren ve bilgisayarların bir ağ dâhilinde birbiri ile bağlantıda olmasını sağlayan bir iletişim ağı olarak nitelendirilir. Kısaca internet TCP/IP olarak adlandırılan bir transfer kontrol protokolünün kullanılması suretiyle bilgisayar ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan elektronik iletişim ağı olarak nitelendirilir.
Devamını okuİnternet servis sağlayıcısı, internet ağının erişilebilir ve kullanılabilir bir hizmete dönüştürülmesini sağlar. Yani günlük hayatın vazgeçilmezi haline gelen internet, servis sağlayıcıları sayesinde kullanılır. Eviniz veya işyerinizde bir bilgisayar ve modeme sahip olmanız, internet servis sağlayıcısı olmadığında bir anlam ifade etmez.
Devamını okuGünümüzde film ve dizi izlemek, yemek tarifleri hakkında fikir edinmek, müzik dinlemek hatta alışveriş yapmak için bile televizyon kullanabiliyoruz. Gelişen teknolojiyle beraber bu teknolojiden faydalanmak isteyen sayısı da artıyor. Eski model televizyonlarda sadece yayında olan içerikleri izleyebilirken internet bağlantısı sayesinde kontrol bizim elimize geçiyor, izlemek istediğimiz içeriğe biz karar veriyoruz. “Peki her televizyon ile bu yapılabilir mi, yapılabiliyor ise nasıl yapabiliriz, hangi cihazlara ihtiyacım var, tek başıma yapabilir miyim?” Bu gibi soruların cevabı aslında çok kolay, size yardım etmesi için içeriğimize rahatça güvenebilirsiniz.
Devamını okuİnternet paketi alırken internet hızı önemli bir kavramdır. İnternetin hızı Mbps yani saniyedeki bit sayısı ile gösterilir ve bir saniyedeki veri aktarımını gösterir. Alacağınız pakete karar vermeden önce, mevcut internet paket hızlarını ve bu hızlar ile neler yapabileceğinizi incelemeniz önemlidir. İnternet servis sağlayıcılarının en çok tercih edilen paketlerinden biri de hiç kuşkusuz 35 Mbps hız internettir. Bu hız ile saniye de yaklaşık 4 MB'lık veriye erişebilirsiniz.
Devamını oku